Viking Thermoboots

Viking Footwear

Snowbootsite.nl verkoopt oa Thermolaarzen van het Noorse merk Viking. Viking is gespecialiseerd in de productie van 100% waterdichte laarzen. Viking heeft een aparte productielijn voor thermoboots. 100% waterdicht laarzen die je voeten beschermen tegen extreme weersomstandigheden.

De oprichter van Viking, Peter Mathias Røwde, legde op 17 januari 1920 de eerste steen van zijn rubberfabriek in het Noorweegse Askim. Hij realiseerde zich dat juist daar een uitstekende potenti lag voor rubberen laarzen in het ruige en vooral vochtige klimaat van Noorwegen – toegespitst op deze klimaatskenmerken ontstond de “Classic Rubber Boot”. Tegenwoordig staat Viking voor kwalitatief hoogwaardige, waterdichte schoenen die onder slechte weersomstandigheden op ruw terrein de regels der natuur trotseren. Door het meedogenloze Noorse klimaat is de ultieme Viking schoen gevormd. De eerste keuze voor iedereen die bij regen, sneeuw, ijs en snelle weerswisselingen met zekerheid het natuurgeweld wil trotseren. Viking – Challenging the rules of nature since 1920!

Viking thermo laarzen voor kinderen en volwassenen bieden bescherming tot -40 ° Celsius. Dit komt doordat Viking thermolaarzen vervaardigd zijn van hoogwaardig polyurethaan waarin miljoenen kleine luchtbelletjes zitten. Deze microscopisch kleine luchtbelletjes bieden superieure isolatie en houden zelfs volwassen laarzen zeer licht. Viking maakt alleen gebruik van het hoogwaardige polyurethaan dat door het Duitse BASF, 's werelds grootste chemiebedrijf, vervaardigd is. Elastopan ® van BASF een lichtgewicht synthetisch materiaal dat de flexibiliteit ook bij lage temperaturen behoudt. Zowel kinderen als volwassenen kunnen genieten van de voordelen van deze winter laarzen. Alle thermolaarzen zijn gevoerd met een mengsel van 30% wol voor warmte en 70% synthetische vezels voor duurzaamheid. De binnenzool is uitneembaar.

Onze collectie van Viking thermo laarzen met zijn sterk isolerende eigenschappen kan gebruikt worden in extreme koude en natte omstandigheden.

De belangrijkste voordelen van Viking Thermo laarzen zijn:

  • Miljoenen microscopisch kleine luchtbellen in het materiaal zorgen voor een hoge isolatie en garanderen warme voeten.
  • 100% PVC-vrij
  • Lichtgewicht
  • Waterdicht
  • Duurzaam
  • Geen naden
  • Afbreekbaar
  • Flexibel - geen scheuren
  • uitneembare binnenzool

Neem een kijkje op de website van Viking - www.vikingfootwear.com